Modigare mode!

Idag kan du i bloggen Ekoshoppa läsa om ekologiskt mode hos några stora klädföretag i Sverige. Och visst, jag tycker att det är super att det kommer mer och mer ekologiska alternativ in även i det vanliga klädsortimentet, men det är ju inte mycket att välja på och ibland förvånansvärt svårt att hitta. På H&Ms webshop kan man tex hitta FYRA plagg under kategorin Organic Cotton och på Lindex site måste du bläddra runt bland alla plagg och hålla utkik efter ordet ECO, eftersom de inte har en egen sida för deras ekologiska sortiment. Och även fast Ellos faktiskt har hela tio plagg att välja bland och en egen sida för dessa, kan jag tyvärr inte säga att kläderna är direkt åtråvärda. De har åtminstone inte lockat mig att handla där än.

Det hela bildar en ond cirkel! Om ingen hittar kläderna eller tycker att de är snygga, kommer man inte att köpa dem och då kommer företagen inte att satsa på fler ekologiska kläder. De stora kedjorna borde satsa ordentligt på det ekologiska modet istället för att göra det halvhjärtat, då kommer vi att få se snyggt ekologiskt mode i butikerna och kedjorna kommer samtidigt att tjäna pengar på det. Modigare mode helt enkelt!

ekofairtrade

Annonser

3 responses to “Modigare mode!

  1. Jag blir alltid så glad när jag läser om nya ekologiska satsningar hos de stora kedjorna…men sen när man försöker köpa något så är det så himla tråkiga kläder. Satsa på färger! Stil! Ekologiskt kan faktiskt vara precis lika vackert, trendigt och fint som giftiga kläder. Titta bara på alla glada ekologiska barnkläder till exempel på http://www.ecoloco.se

    Tjingeling
    Loa
    ecoloco

  2. Jag håller med! Ekologiskt behöver inte betyda trist hampa.

  3. Pingback: Waste på H&M | Trädkramaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s