Miljövänligt för trosan

Tänk vad mycket sopberget växer bara av våra trosskydd, bindor och tamponger. Det är sällan du kan hitta ekologiska alternativ eller några som är vänliga mot det känsliga underlivet. Jag ryser lite lätt vid tanken på parfymerade bindor. Men det finns miljövänliga alternativ!

EcoSoft har ekologiska och återanvändbara trosskydd och bindor i tyg och de har dessutom en tampong som är gjord av natursvamp. NatraCare har trosskydd och bindor i ett biologiskt nedbrytbart material och tamponger i ekologisk bomull. Vill du testa något annorlunda kan du köpa en menskopp som inte bara är vänligt utan tydligen även är skönt och praktiskt enligt bla m-kopp.se. Alla varianter utom NatraCares sortiment kan du hitta på Amandas intima. NatraCare kan du köpa via Bodystore.

Jag har inte testat någon av dessa själv men de ekologiska och menskoppen låter riktigt bra. Det enda jag är lite tveksam till är bindor och trosskydd i tyg, åtminstone om man som jag bor i lägenhet och är beroende av tvättmaskinen i källaren. Det känns lite jobbigt att vara tvungen att handtvätta varje kväll, men det kanske funkar. Har du testat någon av dem och vad tyckte du?

Miljövänliga under

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s