Bärpaj med chokladfyllning

Till efterrätt blir det idag den här fina pajen som är fylld med hallon, blåbär, grädde och vit choklad. Mums! Receptet är hämtat från förra numret av EcoQueen, som förresten har kommit ut med nytt sommarnummer nu.

Nästa gång ska jag prova att använda mörk choklad samt smälta chokladen för sig och vispa grädden innan den blandas med chokladen. Då blir chokladkrämen lite fluffigare och inte lika rinnig som den blev enligt receptet nedan. Och mörk choklad är underbar till hallon!

Bärpaj med chokladfyllning

12 bitar

Chokladkräm
150 g ekologisk vit choklad
2½ dl ekologisk vispgrädde
2 cl Cointreau, kan uteslutas

Deg
4 dl ekologiskt vetemjöl
2 msk ekologiskt florsocker
1 krm salt
150 g rumsvarmt ekologiskt smör eller margarin

Fyllning
Bär
Vit ekologisk choklad

Gör såhär:

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en kastrull tillsammans med grädden och likören.
  2. Smält chokladen på svag värme. Se till så att den inte bränner fast i botten på kastrullen. Ställ den i kylen för att svalna.
  3. Blanda samman ingredienserna till degen. Om du inte får den att hålla ihop, tillsätt ett par droppar vatten.
  4. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  5. Tryck ut degen i en smord pajform, 25 centimeter i diameter. Nagga.
  6. Grädda skalet mitt i ugnen i cirka 25 minuter i 175 grader.
  7. Ta skalet ur formen och låt svalna.
  8. Ta ut chokladkrämen ur kylen och vispa upp den med en elvisp.
  9. Skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet. Häll över chokladkrämen ovanpå bären. Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad vit choklad.
Annonser

One response to “Bärpaj med chokladfyllning

  1. Pingback: Ekologisk chokladmousse | Trädkramaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s