Carrotmob

Ska du ut och handla? Vill du samtidigt göra något för miljön? Då är kanske Carrotmob något för dig! Det är ett nätverk av personer som belönar miljöagerande företag genom att handla i deras butiker. golden_carrot

Carrotmob frågar en rad olika företag inom samma bransch vad de kan tänkas göra för miljön. Det företag som ger det bästa förslaget ”vinner” och Carrotmob bestämmer en dag då alla i nätverket som vill och kan, ska samlas för att shoppa. Företaget tjänar mer pengar än vanligt eftersom fler än vanligt handlar. Privatpersonerna i nätverket får handlat de dem ändå skulle ha köpt och alla gör miljön en tjänst. Alla vinner på det!

Tyvärr finns det ingen carrotmob-grupp i Sverige eller för internetföretag än, men det kanske kommer.


Jag fick tipset till Carrotmob av Ecologythinking via Twitter. Tack! Har du något du vill tipsa om? Tveka inte att höra av dig!

Annonser

2 responses to “Carrotmob

  1. Vilken bra idé, hoppas det kommer till Sverige. Jag har tex märkt att jag inte längre är intresserad av annonser från t.ex Åhléns när de gör reklam för L’oreal och andra vanliga produkter då jag vet att de bara innehåller en massa skit.

  2. =) jag vet! Vi kan inte gå och handla utan att titta ingående på innehållsförteckningen längre, vilket betyder att vi sällan tar oss igenom en affär på under en timme.

    Vi får väl hoppas att någon startar upp en grupp här också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s