Följ chokladens väg

Jag måste erkänna att choklad är en av mina återkommande synder. Jag njuter gärna av en bit mörk choklad på kvällen till mitt te. För extra njutning behövs såklart ekologisk choklad och gärna dyr sådan.

Goda Saker kan du hitta flera olika varianter på choklad och det jag har blivit riktigt nyfiken på är Askinosie mjölkchoklad med havssalt. Förpackningen är riktigt fin och dessutom kan du med hjälp av ett “choc-o-lot” nummer följa chokladkakans väg via deras hemsida. Jag har även hittat Askinosie på ICA Maxi (i Malmö).

En annan choklad som erbjuder dig en möjlighet att följa kakans väg är Original Beans, vars tagline är ”One bar, One tree, Go see”. De har också ett nummer på förpackningen som du knappa in på deras hemsida. Här erbjuds dessutom utförlig information om chokladen och du som är chokladnörd blir inte besviken. Du kan hitta både klimat- och conchningsinformation samt smakkaraktär för deras varianter. Tyvärr har jag inte hittat en återförsäljare i Sverige men du kan köpa den via flera olika webbshoppar. Mer info finns här.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s