Join the dark side!

Om en vecka är det dags – 27 mars kl 20:30. Då släcker vi ljuset i en timme! Inte för att elverken ska se en dipp i sina elmätare mellan 20:30 och 21:30, för rent elmässigt blir det ingen större skillnad, utan för att visa världen att vi bryr oss.

För ungefär en vecka sedan träffade jag WWF och andra miljöbloggare för att prata om just Earth Hour och det händer mycket roliga saker runt om i världen. Till exempel anordnar FIFA ett glow-in-the-dark Earth Hour football game i Sydafrika och många kända byggnader runt om i världen släcker ner.

Bor du i Stockholm kan du ta dig till Kungsträdgården för en Earth Hour show. De få ljus som kommer att vara på artisterna kommer att drivas av cyklar som genererar elektricitet och på dem hittar du det svenska cykellandslaget! I Gälve blir det eldshow och i Lund kan du gå på spökvandring i mörkret. Kolla in vad som händer där du bor här.

Så vad ska du göra i mörkret? Tipsa gärna oss andra! Själv ska jag på middag med vänner så det blir nog mys till levande ljus. Vill du ha klimatsmarta recept till middagen hittar du det på ICA som även de är med och släcker för jorden.

Annonser

One response to “Join the dark side!

  1. Pingback: Earth Hour 2011 | Trädkramaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s