Biologisk mångfald

I år är biologisk mångfald i fokus inom EU. De vill uppmärksamma oss på detta genom en kampanj som heter ”Idag är det sparven, i morgon kan det vara Du”. De har även gjort en film som du kan kika på här. På deras kampanjsida kan du också läsa om vad du kan göra för mångfalden eller så kan du biodiversifiera din profilbild på Facebook.

Biologiskt mångfald är att ett område har många olika djur- och växtarter. En plats kan se väldigt livlig ut eftersom det finns många djur på ett och samma ställe, men det kan ändå ha en låg mångfald eftersom området bara består av en eller ett fåtal arter. Ett rapsfält ser tex otroligt levande ut, men det består nästan bara av raps och har därför en låg mångfald.

Vilket djur eller vilken växt hade du inte klarat dig utan? Jag måste nog säga plankton eftersom de gör så mycket syre … eller så här på sommaren är det kanske aloe vera
😉

Annonser

4 responses to “Biologisk mångfald

  1. Humlor och bin gör att beundransvärt jobb, utan dem, vad vore vi då? Tänker ibland hur fint det skulle vara om man gick över till att odla ängsväxter i städernas parker i stället för enahanda gräsmattor. Ängar behöver bara jobbas med en gång, då blommorna gått i frö. Då kan gräset slås och låta fröa av sig och torka innan höet samlas och komposteras. Eller hur?

  2. Åh vilken bra idé med ängar i rondeller och parker … bättre mångfald och så mycket finare! Och ska vi ha ängar så måste vi ju ha humlor så att de blommar!

  3. Instämmer. Bin får världen att gå runt. Vi borde vara väldigt tacksamma mot dem. Och maskar, de gör jorden porös och näringsrik.

  4. oh ja maskar är inte att glömma … eller bakterier! Utan dem inget liv alls faktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s