Recension – Clearly Gone

För ett tag sedan fick jag chansen att testa en ny miljövänlig hudvårdsserie som heter Clearly Gone. Nu har jag provat den i några veckor och är faktiskt positivt överraskad. Vid första anblicken ser det inte mycket ut för världen i sina spartanska förpackningar men, som med det mesta, är det insidan som räknas. Jag har testat både en hudrengöring och en återfuktare samt en ”cleansing cloth”.

Rengöraren består av ekologisk oliv- och ricinolja och funkar helt ok. Jag använder sällan den här typen av produkt, men oljan känns skön att ta på och massera in i huden. Det är dock svårt att avgöra om huden blir renare av den eller inte.

Efter cleansern är tanken att du ska använda din cleansing cloth och lägga den fuktad över ansiktet för att ”suga” upp smutsen. Återigen, svårt att avgöra om det har någon effekt, men visst är det skönt att lägga en fuktig trasa över ansiktet och bara ta det lugnt ett tag, speciellt i den här hettan.

Slutligen är det dags att ta på återfuktaren som består av ekologisk jojobaolja och inget annat. Jag var lite tveksam först om endast olja kunde göra någon nytta och till en början kändes det skumt eftersom den inte sjunker in i huden som en ”vanlig” hudcreme gör. Men om du tar en liten mängd olja och masserar in i huden och sedan står ut med ett lätt oljigt ansikte, tas även denna upp av huden så småning om. Ett tips är ju att göra detta ett bra tag innan du ska sminka dig, annars blir det lätt pannkaka av allt. Efter att ha använt jojobaoljan är mitt ansikte lent som en barnrumpa och känns faktiskt väldigt bra.

Fördelar:

 • Det är ekologiskt (observera dock att det inte har en miljömärkning!)
 • Innehåller bara ett fåtal ingredienser och inga läskiga parabener och kemikalier
 • Huden blir mjuk och återfuktad

Nackdelar:

 • Det tar ett tag för oljan att sjunka in i huden
 • Förpackningen liknar mer en lågpris-deo än ekologisk hudvård, något som återspeglas i deras hemsida
 • Det känns aningen onödigt att först använda en olja för rengöring och sedan en annan för återfuktning. För mig räcker det gott och väl med återfuktaren.

Annonser

6 responses to “Recension – Clearly Gone

 1. Feil på linken, rett skal være: http://www.ekologiskhudvard.se/

 2. Jeg fant forresten ikke noen produkter med navnet ”clearly gone” inne på den siden? Forsøkte å søke etter det, men ingen treff.

 3. Hej Balanse

  Adressen stämmer faktiskt, det ska vara med ett ”å” och inte a. Tyvärr klarar inte alla webbläsare av detta. Har du till exempel Explorer tidigare än 7 så måste du skaffa en plug-in. Det hittar du här http://www.idnnow.com/index.jsp?partner=000050

 4. Pingback: 2010 in review | Trädkramaren

 5. Pingback: Tjusig ekohudvård | Trädkramaren

 6. Pingback: Parabenfria produkter | Trädkramaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s