Enkel och miljövänlig frakt på Ebay

Det är riktigt miljövänligt att köpa och sälja använda kläder och prylar och webbsidor som Ebay, Tradera och Blocket gör det hela mycket enkelt och tillgängligt överallt.

Ebay går nu ett steg längre och blir ännu mer miljövänliga med hjälp av en återanvändbar fraktbox att skicka grejerna i. Eftersom de flesta som handlar på Ebay är både köpare och säljare är tanken är att lådorna ska användas om och om igen. Ebay har beräknat att om boxarna återanvänds ca 5 gånger skulle det spara  runt 4 000 träd. Det finns dessutom plats på lådan att skriva en hälsning eller notis om dig och på sätt skapa en liten historia om varje box. När väl en låda har nått vägens ende och måste kastas, behöver du inte vara ledsen eftersom de är gjorda av återvunnen och FSC-märkt papp.

Annonser

4 responses to “Enkel och miljövänlig frakt på Ebay

  1. Men vilken ljuvlig idé!

  2. Ja visst är det?! Nu får vi hoppas att fler tar efter och börjar med liknande saker!

  3. Det här är ju helt fantastiskt! Jag är alltid lite sur på att folk förpackar så att man omöjligt kan återanvända förpackningen när man väl fått hem det man köpt. Själv brukar jag packa i vanliga plastkassar när jag har möjlighet, eftersom folk sällan återanvänder sådana så får de åtminstone en tur till innan de kastas bort.
    Det här MÅSTE ju bara tradera härma!

  4. Ja hoppas att både posten och Tradera hämtar inspiration … och varför inte postorderföretag? Och extra kul är ju att man kan skriva en liten historia i boxen. Jag älskar idén!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s