Gästbloggare – ekologisk hudvårdsterapeut

Hej! Mitt namn är Marianne Jeppsson, jag gästbloggade här i slutet på sommaren om en ekologisk hudvådsserie som heter WISE. Då berättade jag även att jag skulle börja läsa till ekologisk hudvårdsterapeut på KMH-skolan i Malmö.


Jag har nu gått de två första etapperna av utbildningen. Det är en 1-årig halvdistans utbildning, man träffas 4 dagar i månaden och har självstudier mellan dessa tillfällena. Det går därför alldeles utmärkt att jobba som vanligt mellan tillfällena. Utbildningen har funnits i ca 15 år på Axelssons massörskola i Stockholm. Jag har alltid haft ett stort intresse för hudvård, skönvård och hälsokunskap.

Det senaste året har jag upptäckt skillnaden mellan vanlig ”traditionell” hudvård och ekologisk. Därför blev jag eld och lågor när nu utbildningen har kommit ner här till Skåne. Först sökte jag till en traditionell hudterapeut utbildning i Landskrona, de tyckte inte man skulle arbeta som hudterapeut om man hade problem med eksem eller andra hudproblem. Detta gjorde mig väldigt besviken, men i denna utbildning jag nu går kommer jag få lära mig om alla välgörande olika eteriska oljor och öter som naturen har att erbjuda. Många som gått den har istället blivit av med sina olika hudproblem. Nu ska jag få fördelen att lära mig detta och sedan dessutom kunna hjälpa andra med hudproblem.

Jag ser verkligen fram emot detta kommande året och allt jag ska få lära mig under min utbildningstid. I denna utbildning får man lära sig från grunden om det ekologiska samspelet mellan människan och naturen och
hur vår hud och kropp reagerar på olika giftiga ämnen som finns i vanlig traditionell hudvård. Men man får även lära sig så mycket bra örter och eteriska oljor, ämnen som finns i vår natur som är välgörande för
vår hud och vårt välmående på olika sätt.

I genomsnitt använder vi ca 12 skönhetsprodukter/dag och person, tvättar oss och smörjer oss med produkter som förstår vår hud som är vårt yttersta immunförsvar. Dessutom sköljer vi ut dessa ”skräp”-produkter rakt ut i våra avlopp ut i naturen. Detta tycker jag är skrämmande! Därför tycker jag det ska bli så spännande att få lära mig vad det finns för olika kanon produkter och ämnen i vår natur som man istället kan använda sig av.

Vi har i de här 2 första etapperna fått lära oss grunden om ekologi och ”lilla” ansiktsbehandlingen. Vi använder oss bla av WISE ekologiska produkter under utbildningen, men längre fram i utbildningen ska vi även få lära oss hur man själv kan tillreda olika hud- och hårvårdsprodukter med vad naturen har att erbjuda. Jag kommer fortsätta att blogga här under min utbildningstid, så kommentera och fråga mig gärna om det är något ni undrar över
eller tycker låter intressant.

Hälsningar Marianne

P.S. Brukar slinga mitt hår, men har nu fått veta hur många skadliga, giftiga ämnen det finns i olika hårfärger och slingprodukter. Fick tipset att prova ”tints of natures” hårfärg, slingmedel i stället. Dessa inehåller ingen ammoniak och är mycket skonsammare både för vår kropp och för naturen. Vilket resultat sen! Jag blev jätte nöjd och dessutom blev håret inte alls lika torrt och strävt som det brukar bli när man slingar eller bleker det. Mitt hår är inte det lättaste att färga eller slinga eftersom jag har både röda och gula pigment i det, vilket kan resultera i ett ”gul-orange” look. Men det blev ljust och fint. Tints of natures produkter finns att köpa på de flesta hälsokostaffärer.

Annonser

5 responses to “Gästbloggare – ekologisk hudvårdsterapeut

 1. Hej, vill bara bertätta att jag såg ditt blogginlägg här i min rss feed 🙂
  Kul att du tagit bild på WISE produkterna 🙂
  Härligt att ni har utbildning i skäne nu också och att ni använder WISE där.
  Bra inlägg Marianne!

  Hälsningar
  Gunilla

 2. Marianne Jeppsson

  Hej Gunilla!
  Vad kul att du tyckte om mitt inlägg och foto!
  Riktigt kul att blogga och WISE produkter skriver jag gärna om de är ju såå bra.
  Hälsningar Marianne.

 3. Pernilla/ekoenkelt

  Tack för tipset om Tints of Nature! Jag har varit lite osäker på att byta till ekohårfärg just för att jag också har rött och gult i håret och vill ha det heeelt utan dem nyanserna! Det måste provas!

 4. Pingback: Gästbloggare – c/o Lena mineralsmink | Trädkramaren

 5. Pingback: Parabenfria produkter | Trädkramaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s