One Tonne Life – inspirerande eller vilseledande?

Går det att leva koldioxidneutralt idag? Vattenfall och Volvo vill testa i alla fall … eller åtminstone leva på bara 1 ton koldioxidutsläpp per person och år.

De låter en familj flytta in i ett klimatsmart hus och ger dem tillgång till en elbil. Tanken är att de ska leva så normalt som möjligt men på ett mer miljövänligt sätt. Du kan följa deras resa på One Tonne Life, där familjen bloggar och statistik läggs upp efter hand.

Ecoprofile har granskat projektet i sömmarna och är minst sagt kritisk till att uträkningarna av koldioxidustläpp helt utesluter samhällstjänsternas utsläpp. Dvs de utsläpp som samhället släpper ut och som vi som privatpersoner inte direkt kan påverka. Och jag håller med att det är synd att dessa utsläpp inte tas med eftersom de har stor påverkan på miljön, eller som Ecoprofile skriver ”Naturen bryr sig inte om utsläppen kommer från privat eller offentlig konsumtion.”.

Men det till trots så är det kul att se att företag tar miljön på allvar och börjar undersöka vad de kan göra för omvärlden. Inspirerande tycker jag och kul att läsa om så här en tisdagskväll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s