Recension – Garant Såklart

Så här på våren är det nog många som vårstädar, så även jag … fastän jag kan tänka mig roligare saker att ägna mig åt. Tack vare de snälla människorna på Axfood så har jag nu i några veckor testat städprodukter ur GarantSåklart-sortimentet. Du hittar dem på Hemköp och Willys och de är svanenmärkta och testade av Astma och allergiförbundet … och nu även av mig. Tre av dem i alla fall. Jag har provat WC-rengöring och allrenttabletter och eftersom vi inte har en diskmaskin har min sambos kära mor testat maskindisktabletter.


WC-rengöringen fungerade utmärkt. Den luktade inget, det var lätt att applicera (även under toakanten) och rengjorde utan problem toaletten. Jag föredrar faktiskt den här framför vår gamla ”ank-variant” som jag inte alls kommer överens med. Det enda negativa jag kan komma på är att den just inte luktar gott och nystädat vilket jag tänka mig att många vill ha när de gjort rent, men eftersom jag gillar parfymfritt så är det bara ett plus för mig.

Allrenttabletterna testade jag till största delen i badrummet. Jag använde det i badkaret, på golvet och i handfatet. Eftersom vi har en kattlåda inne i badrummet kan golvet lätt bli skitigt. Tabletterna ska lösas upp i vatten innan de används och på golvet använde jag de tillsammans med vår mopp. Det funkade bra, golvet blev rent och jag slapp skrubba. Till badkaret och handfatet fyllde jag en sprayflaska med lösningen och sprayade på det innan jag torkade av med en svamp. Det funkade utmärkt även här. Till skillnad från andra allrentprodkter som redan är färdigblandade, så tillkommer ett steg som måste göras vilket gör det hela lite jobbigare. Å andra sidan så varken fraktas eller köper du vatten i onödan. Bra för dig och miljön.

Maskindisktabletterna var enligt Jeannettes egen utsago, de bästa de någonsin har använt. De gjorde rent utan problem och dessutom blev det inga ränder utan allt skiner och blänker. Så högsta betyg alltså!

Totalt sett är det alltså mycket bra produkter, åtminstone de jag har testat, och att de dessutom är miljömärkta med svanen är pricken över i:et. På Garants webbsidor uppmanar de dig dessutom att tycka till om produkterna vilket jag tycker är trevligt och ger en känsla av att de tror på sina grejer.

Fördelar:
 • De är märkta med svanen samt astma och allergiförbundet.
 • De gör rent!
 • Förpackningarna är superfina och jag blir glad av att ta fram dem trots att jag ska städa.
Nackdelar:
 • De luktar inget (om du föredrar lukta gott när du städar).
 • Allrenttabletterna måste lösas upp innan de kan användas.
Vill du vinna ett eget kit med rengöringsprodukter från Garant Såklart?! Håll utkik imorn! Då startar årets Påsktävling!
Annonser

2 responses to “Recension – Garant Såklart

 1. Bra med svanenmärkningen och så, men…
  Jag fattar bara inte varför det ska vara så himla många olika rengöringsmedel. Det räcker ju med ett rengöringsmedel. Jag kollade på Garants webbplats och hittade den här lsitan:

  Garant Såklart Handdiskmedel
  Garant Såklart WC-rengöring
  Garant Såklart Spolglans
  Garant Såklart Glasspray
  Garant Såklart Allrengöring
  Garant Såklart Köksspray
  Garant Såklart Universalspray
  Garant Såklart Badrumsspray
  Garant Såklart Blek- och fläckmedel
  Garant Såklart Maskindisktabletter
  Garant Såklart WC-tabletter
  Garant Såklart Allrenttabletter

  De enda motiverade flaskorna tycker jag är Handdiskmedel, Allrengöring, Blek- och fläckmedel och Maskindiskmedel. Resten? Finns ingen anledning! Vad sjutton ska man ha WC-tabletter till? Och alla dessa sprayer? Blanda lite allrengöring med vatten i en blomspruta, så har du din spray.

 2. Bra fråga! Jag klarar mig som sagt utmärkt med allrenttabletterna men jag gissar att det finns andra som föredrar specialiserade produkter. Lite som hudkräm … tonic water, nattkräm, dagkräm, rengöringsmjölk osv. Och det är klart att det är bättre om vi använder ett mindre antal produkter, men för dem som inte vill eller kan så är det bra med miljömärkta produkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s