Sola lugnt

Jag har en långhelg framför mig och ser fram emot sol och värme. Vi får väl se hur mycket sol det blir i helgen men oavsett så kan det vara bra att tänka på solskydd. 

På LivingGreen kunde du häromdagen läsa ett inlägg om hur du bäst skyddar dig i solen. Om solskyddskrämer är bra eller dåligt, därom tvistar de lärde. Till exempel solar vi oftast på stranden och svalkar av oss i det härliga havet. Då hamnar en hel del av den kräm vi smetat in oss i, i just havet (eller sjön), vilket tyvärr inte är så uppskattat av de havslevande djuren. Dessutom är det oklart hur de aktiva ämnena i krämen påverkar oss. Klart är i alla fall att det går att återfinna dem i urinet efter att ha haft en lat eftermiddag i solen.  Du kan läsa mer om riskerna med solskyddskrämer på Ekofins blogg och på Ordfront.

Men vill du ändå smörja in dig med solskydd borde väl miljövänliga produkter vara bättre? Du kan i alla fall köpa ekologisk solskyddskräm från EcoCosmeticsHildur.  Så njut av solen men tänk på att ta hand om dig!

Annonser

2 responses to “Sola lugnt

  1. Alexandra

    Dermanord har också alternativ på solskyddskräm! Inte testat dock 🙂

    Alltid kul att läsa din blogg Hannah, önskar jag hade inspirationen själv att skriva!

    Varma sista-dagen-i-maj-kramar!! (dock regn in Londonish..)

  2. Tack för tipset! Det ska kollas upp … gillar ju Dermanord i övrigt. Hoppas du behöver solskydd under helgen i London!

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s