Bara eko och mineralsmink tack!

Jag använder ju knappt smink, jag är helt enkelt för lat och trött för sminka mig på morgonen, men jag gör det ändå någon gång då och då. Speciellt till fest när jag vill känna mig mer uppklädd.

Hur som helst så har jag bara använt ekologiskt och mineralsmink sedan jag började blogga och trivs utmärkt med det (dock kan det vara bra att vara uppmärksam på vad dessa innehåller också – läs tex DNs artikel om mineralsmink). Jag vann ju bland annat ett härligt rouge på bloggen Ekonördarna på lyckobacken för ett tag sedan, som är riktigt bra. Häromveckan lyxade dock jag och min mor till det med en sminkkurs på Mist i Malmö. De hade såklart inte ekologiska produkter så jag fick nöja mig med ”vanligt” smink. Dessutom ingick ju smink i kursavgiften så jag har nu använt det några gånger efter detta också, och jag har märkt en skillnad. Det mest synliga är att jag har fått finnar i ansiktet, vilket jag sällan har annars. Jag känner det även i ögonen som torkar ut och blir känsligare. Dessutom känns det inte alls lika lätt som mitt mineralpuder, som jag knappt märker av.

Så för min del blir det definitivt eko och mineralsmink i fortsättningen. Vad tycker du? Har du märkt av någon skillnad?

Annonser

3 responses to “Bara eko och mineralsmink tack!

  1. Therése Nyholm

    Blev lite nervös eftersom jag precis spenderat knappt 1000kr på mineralsmink och borstar men blev glad att det jag köpt fått en 4:a i testet! Piuhhh…

  2. ha ha … ja smink är inte billigt! Men det viktigaste är väl att du är nöjd med grejerna och det har jag upptäckt hänger ihop med hur bra (eller dåligt) det är för kroppen. Oftast i alla fall 😉

  3. DN:s artikel tar bara upp att vissa mineralpuder innehåller annat än bara mineraler men inget nämns om att mineraler i sig inte är så ofarliga som de låter. Exempelvis står det att alla mineralpuder innehåller zinkoxid som ”en naturlig solskyddsfaktor” men inget nämns om att just detta ämne faktiskt är förbjudet i solskyddskrämer pga dess skadliga effekter på hälsa och miljö!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s